Min baggrund

Jeg er uddannet psykoterapeut fra psykoterapeutisk institut i København, og har i tillæg hertil en 1-årig eksistensfilosofisk overbygning samt en 1-årig EFT overbygning fra EFT instituttet i København. Jeg har flere års erfaring med både individuel terapi, parterapi og gruppeterapi. Jeg besidder en bred terapeutisk viden og holder mig ajour med den nyeste udvikling inden for mit felt. Jeg deltager løbende i kurser, efteruddannelser og workshops. Jeg har blandt andet deltaget i seminarer ved Les Greenberg professor i psykologi ved York University i Toronto og Ernesto Spinelli professor ved Regents College i London.

Metode

Jeg er grundlæggende eksistentielt orienteret, og benytter mig primært af den Emotionsfokuserede metode. Fælles for det essentielle grundsyn og EFT-metoden er, at samtalen er det bærende element. Derfor er den gode relation grundforudsætningen for et udbytterigt terapeutisk arbejde. Når relationen er på plads, bliver jeg i terapien mere aktivt guidende igennem specifikke interventionsmodeller. Disse modeller har forskningsmæssigt vist sig at være yderst effektive i arbejdet med svære følelser og uhensigtsmæssige mønstre i menneskers liv.

Troen på det frie menneske

Den eksistentielle orientering indebærer en tro på, at vi som mennesker er grundlæggende frie. At være fri betyder, at vi selv er i stand til at vælge, hvordan vi gerne vil leve, men det er desværre ikke altid helt så ligetil. Vi kan tro, at vi vælger frit ud fra egne ønsker og behov, men ofte er vores valg i høj grad også et resultat af omgivelsernes forventninger til os såvel som samfundets normer. For at kunne vælge frit er vi derfor nødt til at kunne skelne mellem egne behov og det, som vi bliver pålagt udefra. At være fri betyder dermed ikke at kunne gøre lige præcis, hvad man vil. Det betyder derimod, at man har en forståelse for, hvorfor man handler som man gør.

Bliv kontaktet af Jesper Ryder

Holder du dine følelser tilbage?

Mange mennesker lærer gennem livet at holde deres følelser tilbage, erstatte nogle følelser med andre eller slet ikke at mærke dem. Man kan også gave lært at finde andre måder at beskytte sig på, for at tilpasse sig omgivelserne. Senere i livet kan det, der engang var en nødvendig selv-beskyttelses-mekanisme blive problematisk for én selv og andre. I sidste ende kan tilbageholdte følelser føre til meningsløshed, stress og depression.

Hvordan kan emotionsfokuseret terapi hjælpe dig?

Denne form for terapi ser vores følelser som et navigationssystem. Det er vores følelser, der fortæller os om noget er vigtigt, godt, svært eller farligt. Det er vores følelser, der giver os mulighed for at kende vores behov og fortæller os, hvordan vi skal handle i en given situation. Gennem terapien hjælpes du til at blive opmærksom på dine følelser, så du lærer at acceptere dem og udtrykke dem. Du vil også blive bedre til at regulere dem og reflektere over dem, så de giver mening for dig.

Individueller

Kurser, undervisning mv.


Fast tilknytning

 • Psykoterapeut ved traumeteam hos kkuc.dk (særligt fokus på senfølger af traumatisk opvækst
 • Undervisning i emotionsfokuseret terapi hos seop.dk
 • Undervisning i afhængighedsproblemer hos seop.dk

2013 -

  (Årligt tilbagevendende kurser, som jeg står for)

 • Censor ved uddannelsen til sundheds-og livstilscoach, fra AT WORK skolen i København
 • 1-årig Emotions-fokuseret overbygningsuddannelse fra EFT-instituttet i København

2011

 • 1-årig Eksistensfilosofisk psykoterapeutisk overbygningsuddannelse fra Psykoterapeutisk Institut i København
 • Træningsgruppe i Emotion-Focused Therapy for færdiguddannede terapeuter hos Hanne Bloch Gregersen
 • Masterclass 2 i Emotion-Focused Therapy ved Peter Vibe og Henriette Boysen på Psykoterapeutisk Institut

2010

 • Afsluttede 4 ½ -årig psykoterapeutisk uddannelse fra Psykoterapeutisk Institut i København
 • Workshop med Ernesto Spinelli, PhD.: "Eksistentiel Psykoterapi i praksis"
 • Seminar ved Les Greenberg, PhD, professor i psykologi ved York University i Toronto: "Emotion-focused Teraphy and the Transforming power of Affect"
 • Masterclass 1 i Emotion-Focused Therapy ved Peter Vibe og Henriette Boysen på Psykoterapeutisk Institut
 • Træningsgruppe i oplevelsesorienteret psykoterapi hos Peter Kongshaug
 • Medlem af bestyrelsen for Alumne netværket på Psykoterapeutisk Institut i København

2009

 • Træningsgruppe i oplevelsesorienteret psykoterapi hos Henriette Boysen
 • Seminar ved Les Greenberg, PhD, professor i psykologi ved York University i Toronto: "Emotional Narratives in Couples Therapy"

2008

 • 2 træningsgruppeforløb i oplevelsesorienteret psykoterapi hos Peter Kongshaug
jesperryder.dk bruger cookies! For at give dig en bedre oplevelse gemmer vi informationer om dit besøg. OK
For at vise denne hjemmesides indhold korrekt, skal du acceptere vores persondatapolitik. OK
Tak for din henvendelse, som nu er registreret.
Vi vender tilbage snarest muligt.