Parterapi og parterapeut i København

Find ind til hinanden igen med parterapi

Overvejer I parterapi? Mange par oplever på et tidspunkt i deres forhold, at tingene ikke længere er, som det har været. Forholdet er omdrejningspunktet for jeres fælles liv, så det er helt naturligt, at det gør ondt, hvis I føler, at I ikke længere kommunikerer på en god måde, eller hvis specifikke problemer gør det svært for jer at opretholde den gode relation, I engang havde. Det er vigtigt at tage kontakt til en god parterapeut inden problemerne i parforholdet når til et punkt, hvor I overvejer skilsmisse. Skilsmisse skal ses som det sidste skridt, man kan tage. Har man viljen til at gøre noget ved problemet i parforholdet, er man allerede godt på vej til at hjælpe forholdet tilbage på rette spor.

Hør mere om parterapi København

Overvejer I at gå til parterapeut? Så er I velkommen til at kontakte mig for mere information om min parterapi i København på telefon 25 65 45 87 eller ved at udfylde kontaktformularen nedenfor.

Bliv kontaktet af Jesper Ryder

Årsager til at gå til en parterapeut

Problemer i et parforhold kan skyldes mange ting, og der findes derfor også mange årsager til som bar at begynde i terapi sammen. Det kan være specifikke problematikker som dårlig kommunikation, mange skænderier, utroskab eller seksuelle problemer, der gør jeres forhold svært og utilfredsstillende. Problematikkerne kan også være mere diffuse og sværere at sætte ord på, som følelsen af at være vokset fra hinanden, være gået i stå, føle sig ensom i forholdet eller følelsen af, at den tiltrækning, som var der engang er forsvundet.

Typiske årsager til parterapi

  • Dårlig kommunikation
  • Mange skænderier
  • Utroskab
  • Seksuelle problemer
  • Manglende tiltrækning
  • Forholdet er gået i "stå"
  • M.fl.

Udover at beskæftige sig med problemer af forskellig karakter, kan parterapi også hjælpe med at udvikle et parforhold. Uanset hvad motivationen for at starte et fælles terapiforløb er, vil en god parterapeut arbejde med at skabe, nære og måske genfinde det, der får jeres relation til at være, som I ønsker den.

Hvordan foregår parterapi?

I parterapi arbejdes der med relationen mellem jer. Det vil sige, at jeres indbyrdes relation synliggøres, så I bliver opmærksomme på individuelle problematikker og uhensigtsmæssige eller konfliktskabende mønstre, som I dermed bliver bedre til at håndtere. Parterapeuten griber undervejs ind i samtalen ved hjælp af forskellige interventionsmetoder. Det kan f.eks. være igennem opklarende spørgsmål eller at lede opmærksomheden over på noget, der bliver sagt. På den måde er en god parterapeut en aktiv del af forløbet, men vil frem for at dømme eller vurdere i stedet observerer og guider jer, så I kan blive opmærksomme på, hvad der holder jer tilbage i forhold til hinanden og på, hvad det er, der skaber problemer for jer. Ved hjælp af denne nærværende støtte, som er en essentiel del af terapien, bliver I klædt på til at kunne indgå i et kærligt samarbejde for at styrke jeres relation og finde tilbage til hinanden.

parterapeut København

Hvad er fordelen ved at bruge en parterapeut?

Fordelen ved at bruge en parterapeut frem for at prøve at løse problemerne selv er, at parterapeuten er uddannet i at stille de rigtige spørgsmål og dermed bringe de vigtigste emner frem til diskussion. En parterapeuts opgave er at forblive neutral igennem hele forløbet. At være observerende på kropssprog, hvad I fortæller samt hvordan I fortæller det er også vigtigt og kan bruges som et redskab til at klargøre ting som reaktionsmønstre og selvbeskyttelses-mekanismer. På den måde bliver I i løbet af processen mere bevidste om jeres egne og hinandens følelser og på, hvordan I reagerer på og udtrykker disse følelser. Ved at være en opmærksom deltager i samtalen mellem jer, kan terapeuten hjælpe jer til at opnå en bedre forståelse for jer selv og dermed hinanden og jeres fælles liv.

Parterapeut København - i trygge omgivelser

Selve sessionerne foregår i trygge, afslappende omgivelser i min klinik, der er indrettet med henblik på at skabe en hjemlig ro. Det kan virke som en mindre detalje, men for mange mennesker har rummet, som de er tilstede i, en stor betydning for om de føler sig tilpas - og dermed om de er i stand til at åbne i en ærlig og aktiv dialog.

Bestil tid til parterapi i København her

Ønsker I at få hjælp til at få jeres parforhold på rette spor igen? Kontakt din parterapeut i København, Jesper Ryder på telefon 25 65 45 87 eller skriv til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Min klinik ligger på Knabrostræde 3, 2. sal i det centrale København i kort afstand fra Nørreport og Kgs. Nytorv.

jesperryder.dk bruger cookies! For at give dig en bedre oplevelse gemmer vi informationer om dit besøg. OK
For at vise denne hjemmesides indhold korrekt, skal du acceptere vores persondatapolitik. OK
Tak for din henvendelse, som nu er registreret.
Vi vender tilbage snarest muligt.